Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Horner jde do vedení před Nibaliho, König si polepšil na 7. místo

Oviedo - Český cyklista Leopold König dojel v 19. etapě Vuelty na osmém místě. V celkovém pořadí si polepšil o jednu příčku. Američan Christopher Horner najel ve finiši šest vteřin na Itala Nibaliho a je novým lídrem. Etapu vyhrál díky útoku v závěrečném stoupání do Ovieda domácí Joaquin Rodríguez.

Vicenzo Nibali na Vueltě (vpravo)
zdroj: ČTK/EFE autor: Javier Lizon

Pelotonu dlouho kralovala skupinka, která se oddělila více než sto kilometrů před cílem etapy ze S. Vicente Barquera do Ovieda, dlouhé 186 kilometrů. Peloton uprchlíky dostihl dvacet kilometrů před cílem. V posledním stoupání na Alto Naranco v asturijském hlavním městě Oviedu zaútočil Rodríguez a druhého Itala Diega Ulisssiho a krajana Daniela Morena za sebou nechal suverénně o 11 vteřin.

Nibali neudržel své třívteřinové vedení před Hornerem, cílem projel ve stejném čase jako osmý König na devátém místě a na Hornera naopak tři vteřiny ztrácí. Ital držel červený trikot od jedenácté etapy.

Je nám líto, video expirovalo.
Vuelta 2013

"Dneska náš tým ukázal srdce, což se nám vyplatilo díky Leově posunu na sedmé místo. I zítra to ještě zkusíme a dáme do toho všechno," plánoval manažer Königovy stáje NetApp Ralph Denk. Český jezdec předstihl v celkovém pořadí Francouze Thibauta Pinota a v dosahu má ještě šestého Domenica Pozzoviva, na kterého ztrácí 38 sekund.

Horner, který oslaví na konci října 42. narozeniny, má blízko k tomu, aby se zapsal do historie cyklistiky jako nejstarší vítěz jedné z Grand Tour. "Pokud mi vydrží nohy i zítra, měl bych dovézt červený trikot do Madridu," řekl Američan. Z předpovědi počasí, která věští na Angliru déšť, si hlavu nedělá. "Vzhledem k mému věku dávám přednost teplu, ale jestli bude pršet, tak se prostě víc obléknu," konstatoval Horner.

Výsledky 19. etapy: S. Vicente Barquera - Oviedo (181 km):

1. Rodríguez (Šp./Kaťuša) 4:16:13, 2. Ulissi (It./Lampre), 3. Moreno (Šp./Kaťuša), 4. S. Sánchez (Šp./Euskaltel) všichni -11, 5. Horner (USA/RadioShack), 6. Valverde (Šp./Movistar) oba -14, 7. Scarponi (It./Lampre) -16, 8. König (ČR/NetApp Endura), 9. Nibali (It./Astana) oba -20, 10. Roche (Ir./Saxo-Tinkoff) -23, ...49. Bárta (ČR/NetApp Endura) -5:28.

Průběžné pořadí: 1. Horner 77:56:05, 2. Nibali -3, 3. Valverde -1:06, 4. Rodríguez -1:57, 5. Roche -3:49, 6. Pozzovivo (It./AG2R) -6:00, 7. König -6:38, 8. Pinot (Fr./FDJ.fr) -7:02, 9. S. Sánchez -7:45, 10. Moreno -11:05, ...87. Bárta -2:58:53.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články