Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tour se přesunula do Bretaně a spurteři si dělají zálusk na prvenství

Saint-Gildas-des-Bois – Den volna je ten tam a závodníci se opět vydávají na trasu jubilejní sté Tour de France. Peloton se přesunul na sever Francie do Bretaně, kde ho čeká - dost možná větrný - dojezd podél pobřeží Atlantiku s cílem v městě Saint-Malo. Po dvou pyrenejských etapách, kdy se konečně naplno ukázali i favorité na zisk žlutého trikotu, se dnes opět budou moci předvést sprinteři. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Po dramatech, jež přinesly poslední dvě pyrenejské etapy, si mohli jezdci letos poprvé na Tour užít den volna a trochu relaxovat. I dnešní etapa ale asi bude pro jezdce peroucí se o co nejlepší umístění v celkovém pořadí spíše odpočinková. Na závodníky čeká 197 kilometrů v mírně zvlněném terénu Bretaně, chvilky slávy by tak opět mohli prožít sprinteři.

Zatímco v deváté etapě Cavendish, Greipel a spol. bojovali hlavně s časovým limitem, tentokrát se dá očekávat, že to budou právě spurteři, kdo se popere o etapové prvenství. Na trati je sice několik mírných kopců, a tak by i pokus o únik mohl mít naději na úspěch. Ovšem stáje jako Omega Pharma-Quickstep, Lotto-Belisol, Cannondale nebo Argos-Shimano mající ve svém středu elitní spurtery, udělají vše pro to, aby se o vavříny bojovalo až ve finiši.

Trať desáté etapy mimo jiné vzdá hold dvěma francouzským legendám Tour. Projede městem St-Méen-Le-Grand, rodištěm trojnásobného šampiona slavného závodu Louisona Bobeta, a přiblíží se také Clorguenu, kde farmaří dokonce pětinásobný šampion Bernard Hinault.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Kreuziger před 10. etapou Tour de France
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články