Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Wiggins po nevydařeném týdnu stále věří v triumf

Řím - Vítěz loňské Tour de France Bradley Wiggins má za sebou nepříliš povedený první týden Gira d'Italia. Na vedoucího Itala Vincenza Nibaliho ztrácí po devíti etapách minutu a 16 vteřin. Je však pořád přesvědčený, že slavný závod může vyhrát, pomoci mu má už zítřejší náročná etapa.

Bradley Wiggins
zdroj: Isifa/EPA

"Je to zklamání, ale věděl jsem, že to tady bude těžké," citoval Wigginse deník The Guardian. "Když jsme si vyhodnotili časovku, tak jsme zjistili, že fyzicky jsem na tom lépe než kdy předtím," dodal s tím, že do čela by mu mohla pomoci už úterní horská etapa, která na peloton čeká po dni volna. "Má jeden z nejnáročnějších finišů v letošním závodě, takže může celé pořadí obrátit naruby," řekl Wiggins.

"Rozhodně jsem nepočítal s tím, že by Giro bylo od začátku tak jasné jako před rokem Tour," uvedl třiatřicetiletý jezdec, který nabral ztrátu zejména po pádu v jednom ze sjezdů v deštivé páteční etapě ze San Salva do Pescary.

"Nebudeme si nic nalhávat, potom jsem jel dál jako holka a neriskoval jsem," prohlásil Wiggins. "Ne, že bych měl něco proti holkám, nakonec jednu mám doma. Teď mi nezbývá nic jiného než hodit zklamání za hlavu a jet dál," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články