Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dopingový hříšník de Jongh putuje za Kreuzigerem do Saxo-Tinkoff

Kodaň – Ani ne půl roku zůstal bez angažmá Steven de Jongh, poté co byl kvůli své dopingové minulosti vyhozen ze stáje Sky. Bývalý nizozemský jezdec se nově stal jedním ze sportovních ředitelů Saxo-Tinkoff, stáje Romana Kreuzigera a Alberta Contadora. "Slyšel jsem o Stevenově působení v roli sportovního ředitele mnoho dobrého. Když jsme se spolu pobavili, zjistil jsem, že se k nám skvěle hodí," prohlásil majitel Saxo-Tinkoff Bjarne Riis.

Steven de Jongh během aktivní kariéry
zdroj: Isifa/EPA

Steven de Jongh působil na stejné pozici i v týmu Sky, své tříleté působení u britské stáje byl ale nucen ukončit poté, co její šéf Dave Brailsford vyhlásil nulovou toleranci k dopingu. De Jongh totiž závodil za nizozemskou stáj TVM, v jejíchž autech a hotelových pokojích objevila francouzská policie během Tour de France v roce 1998 zakázané látky včetně EPO. Nizozemec se podle vedení Sky přiznal, že tehdy krevní doping užíval, což pro něj znamenalo konečnou i britského týmu.

"Po konci ve Sky jsem nevěděl, co bude dál. Tohle je pro mě fantastická příležitost, těším se, že začnu novou kapitolu. Jsem vděčný za důvěru, které se mi dostalo," radoval se De Jongh. Nizozemec se tak připojí k dalším pěti sportovním ředitelům Saxo-Tinkoff Philippu Mauduitovi, Danu Frostovi, Tristanu Hoffmanovi, Fabriziovi Guidimu a Larsi Michaelsenovi.

Vedle De Jongha musel v průběhu posledních měsíců opustit tým vítěze Tour de France Bradleyho Wigginse také lékař Geert Leinders, jenž podle svědectví některých jezdců v minulosti pomáhal dopovat závodníkům v Rabobanku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články