Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Němec Greipel vyhrál na Tour druhou etapu za sebou

Saint-Quentin - Německý cyklista André Greipel vyhrál 5. etapu Tour de France, čímž zopakoval středeční úspěch. Ve spurtu porazil Australana Matthewa Gosse. Ve žlutém trikotu pro lídra celkového pořadí pojede i nadále Švýcar Fabian Cancellara. Ten tak oblékne tento trikot už posedmadvacáté, což je rekord mezi cyklisty, kteří Tour nevyhráli. "Když se na Tour tímto způsobem zapíšete do historie, je to obzvlášť výjimečné," řekl časovkářský specialista, který vede od triumfu v sobotním prologu.

André Greipel
zdroj: AP autor: Laurent Rebours

Etapa z Rouenu do Saint-Quentinu byla převážně rovinatá, jediné drobné stoupání přišlo těsně před cílem. Greipel dokázal, že mu vyhovuje i tento typ spurtu, a vyhrál druhou etapu za sebou. Naopak britský mistr světa Mark Cavendish tentokrát dojel do cíle na čtvrtém místě.

Ze závěrečného souboje vypadl dvojnásobný etapový vítěz z letošní Tour Slovák Peter Sagan, který se zapletl do pádu zhruba tři kilometry před cílem. Greipel uznal, že měl štěstí, že se podruhé za sebou vyhnul karambolu v závěru etapy. "Nějak jsem zůstal na kole," poznamenal.

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de France 2012

Naopak hodně naštvaný byl Američan Tyler Farrar, který po pádu dojel do cíle se zkrvaveným loktem a kolenem. Okamžitě se hnal do autobusu týmu Argos-Shimano a hledal Toma Veelerse, kterého považoval za viníka pádu. "Tohle se nikomu nedělá," křičel na něj.

Podle Sagana byl však viníkem právě zámořský cyklista. "Ten pád mě nevyděsil, ale naštval. Nechápu, co Farrar vyváděl," řekl slovenský cyklista, který navzdory absenci v závěrečném spurtu udržel zelený trikot pro nejlepšího závodníka bodovací soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články