Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kreuziger se po osmé etapě Gira posunul na 4. místo

Lago Laceno (Itálie) - Český cyklista Roman Kreuziger se po kopcovité osmé etapě Gira d'Italia posunul už na čtvrté místo průběžného pořadí. Na lídra závodu Rydera Hesjedala z Kanady ztrácí 35 sekund. Etapu vyhrál po sólovém úniku domácí cyklista Domenico Pozzovivo z týmu Colnago, jenž do cíle v Lago Laceno dojel po 229 km s náskokem 23 sekund.

Roman Kreuziger v dresu Astany
zdroj: Getty Images Sport autor: Bryan Lennon

Devětadvacetiletý člen týmu Colnago zaútočil necelých sedm kilometrů před cílem ve stoupání a do cíle v Lago Laceno dojel po 229 km s náskokem 23 sekund. "Byl nejlepší. Něco na nás najel, ale rozhodně to nebylo tím, že by ostatní vyčkávali. Byl silný, tak nastoupil a vyšlo mu to," uvedl na svém oficiálním webu Kreuziger.

Druhý skončil Španěl Beňat Intxausti, jenž se vydal sám za Pozzovivem. Spurt hlavní skupiny s většinou favoritů včetně Kreuzigra vyhrál jiný Španěl Joaquín Rodríguez a díky osmisekundové bonifikaci za třetí místo se přiblížil Hesjedalovi na devět sekund. Kreuziger dojel ve skupině s odstupem 27 sekund na sedmnácté pozici. V průběžném pořadí je před ním ještě jeho italský kolega z týmu Astana Paolo Tiralongo, který vyhrál sobotní etapu.

Své čtvrté místo v průběžném pořadí Kreuziger nepřeceňuje. "Nic to neznamená, Giro je ještě dlouhé. Máme za sebou teprve první týden a můžeme být spokojeni. Urvali jsme skvělé třetí místo v týmové časovce, Tiralongo vyhrál sobotní etapu a prezentujeme se tady ve velmi dobrém světle," řekl šestadvacetiletý cyklista, jenž obhajuje páté místo z minulého ročníku. Druhý český účastník Gira Jan Bárta dnes dojel do cíle s odstupem pěti a půl minuty na 63. pozici a celkově je třiapadesátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články