Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sprint SP na horských kolech ovládli Freiburghaus a Engenová

Nové Město na Moravě - Sprinterské závody Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě se staly kořistí Švýcara Seppa Freiburghause a Švédky Alexandry Engenové. Nikdo z domácích závodníků do finálových šestic nepronikl. Nejlépe se vedlo Milanu Spěšnému, který skončil desátý. Mezi ženami dojela Pavla Havlíková druhá v malém finále, celkově jí tak patřila osmá příčka.

Cross country
zdroj: mtbs.cz autor: Michal Červený

Freiburghaus vypálil ve finále rybník druhému v pořadí Paulu van der Ploegovi, který byl do té doby suverénní. "Finále se vyvíjelo úplně jinak než všechny předchozí závody. Sepp se dostal do vedení a pak už jsem jen sledoval, jak se vzdaluje. Nebyl to vůbec hezký pocit. Byl však opravdu hodně silný," ocenil Australan.

Engenová byla loni na stejné trati třetí a potvrdila, že se jí v Novém Městě daří. "Jsem spokojená, dnes jsem vyhrála, co jsem mohla. Dala jsem tak zapomenout na poslední dobu, kdy se mi tolik nedařilo. Dnes jsem měla hodně sil, jsem moc spokojená," uvedla Engenová, která zvítězila před Francouzkou Julií Bressetovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články