Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bárta triumfoval v časovce a vyhrál závod Coppiho a Bartaliho

Crevalcore - Český cyklista Jan Bárta se v Itálii stal celkovým vítězem pětietapového závodu Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho. Sedmadvacetiletý člen německého týmu NetApp triumfoval díky výhře v závěrečné časovce.

Jan Bárta
zdroj: roadcycling.cz

Bárta, dvojnásobný vicemistr republiky v jízdě proti chronometru, byl před čtrnáctikilometrovou rovinatou časovkou průběžně čtvrtý. Poslední etapu vyhrál o čtyři sekundy před Italem Adrianem Malorim a oslavil první vítězství od roku 2009, kdy ovládl jednu etapu v závodě Kolem Rakouska.

Triumf v časovce zároveň kyjovskému rodákovi Bártovi pomohl k celkovému vítězství. Úspěch týmu, jenž letos dostal premiérovou pozvánku na Giro d'Italia, podpořil druhým místem Polák Bartosz Huzarski. Dosavadní průběžný lídr na svého stájového kolegu Bártu ztratil v konečném pořadí 13 sekund. Třetí s odstupem 21 sekund skončil domácí Diego Ulissi.

Bárta, jenž s NetAppem vyhrál v Itálii i časovku družstev, se tak přiřadil k mistrům světa Cadelu Evansovi, Paolu Bettinimu nebo vítězům Gira Michele Scarponimu a Damianu Cunegovi, kteří závod pojmenovaný po italských legendách Ginu Bartalim a Faustu Coppim vyhráli před ním.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články