Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Italka Bronziniová obhájila titul mistryně světa

Kodaň - Italská cyklistka Giorgia Bronziniová obhájila titul mistryně světa v závodu s hromadným startem. Osmadvacetiletá rodačka z Piacenzy se prosadila ve spurtu pelotonu v závěrečné rovince a stejně jako loni za sebou nechala šampionku z roku 2006 Marianne Vosovou z Nizozemska, jež získala stříbro popáté v řadě. Na třetím místě v Kodani dojela Němka Ina-Yoko Teutenbergová.

Hrdinkou 140 km dlouhého závodu se málem stala bývalá kanadská rychlobruslařka Clara Hughesová, jež jela několik závěrečných okruhů v sólovém úniku. Zhruba tři kilometry před cílem ji však peloton dostihl a někdejší soupeřka Martiny Sáblíkové dojela v druhé stovce. Závod nedokončila jediná česká účastnice Martina Růžičková, která odstoupila po necelých šedesáti kilometrech.

Závod juniorů vyhrál francouzský cyklista Pierre-Henri Lecuisinier, který se dva měsíce po zisku titulu juniorského mistra Evropy stal i mistrem světa. Osmnáctiletý talent vyhrál 126 km dlouhý závod rovněž ve spurtu vedoucí skupiny.

Lecuisinier je druhým francouzským juniorským mistrem světa za sebou, loni triumfoval Olivier Le Gac. Napodobil navíc staršího krajana Arnauda Démarea, jenž v pátek vyhrál závod jezdců do 23 let. Stříbro mezi juniory získal Belgičan Degréve, třetí skončil Nizozemec Steven Lammertink.

V pelotonu s třísekundovou ztrátou na nejrychlejší trio dojel jako 38. nejlepší z Čechů Michael Vakoč. V hlavním poli byl také 47. Tomáš Zechmeister. Daniel Turek a Ondřej Tkadlec dokončili závod mezi posledními s devítiminutovým odstupem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články