Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kreuziger dojel Tour se zlomenou rukou

Praha – Roman Kreuziger se po čtvrté účasti na Tour de France na skok ukázal doma. Dnešní vyšetření v Mladé Boleslavi odhalilo, že český cyklista jezdil většinu nejslavnějšího etapového závodu se zlomenou rukou. Po dvou devátých místech si letos i kvůli fraktuře člunkové kosti musel zvykat na zcela jinou roli v pelotonu. Kreuziger se kvůli šestitýdennímu léčení nezúčastní sobotního klasického závodu v San Sebastianu.

"Na dvou místech je mikrofraktura člunkové kosti. Dostal jsem na šest týdnů sádru. Příští pondělí jdu na další kontrolu, do té doby budu odpočívat v Česku," uvedl Kreuziger na svém webu. Sádra je podle něho lepším řešením než případná operace. "Nedá se nic dělat. Budu jen doufat, že příští týden budu moct s tou sádrou začít trénovat aspoň na ergometru nebo i na kole. Byl bych rád, kdybych mohl jet v září ty závody v Kanadě, jak jsem měl v plánu. Protože takhle bych sezonu skončit nechtěl."

Jezdec stáje Astana si zápěstí narazil v hned první etapě slavného závodu, nešťastný pád v sedmém závodním dnu Tour zranění ještě zhoršil. Pětadvacetiletý jezdec v dalších etapách poraněné místo šetřil a vážně zvažoval, že odstoupí. Kdyby jediný český účastník Tour tušil, jaký je rozsah zranění, zřejmě by do finiše na Champs-Élysées nedojel. "Mohl jsem mít už dva týdny sádru, ale já netušil, že to bude takhle vážné. Chtěl jsem Tour dojet do cíle. Teď je prvořadé, abych se dal dohromady," řekl.

Český cyklista si poprvé vyzkoušel kombinaci Giro a Tour v jedné sezoně, poprvé absolvoval největší cyklistickou akci v dresu týmu Astana a zažil víc pádů než za všechny tři předchozí účasti dohromady. "Testy před Tour byly opravdu dobré, srovnatelné s Girem, ne-li lepší. Vědělo se, že první týden je nervózní, a to se potvrdilo, protože pádů bylo opravdu hodně," poznamenal Kreuziger, který po dvou devátých místech z předchozích ročníků obsadil v letošním závodě 112. místo s tříhodinovou ztrátou na vítězného Australana Cadela Evanse.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Romana Kreuzigera
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články