Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Závod Kolem Flander vyhrál v tříčlenném spurtu Nuyens

Meerbeke - Pětadevadesátý ročník slavného cyklistického jednodenního závodu Kolem Flander vyhrál Belgičan Nick Nuyens a zaznamenal největší vítězství kariéry. Třicetiletý člen týmu Saxo Bank porazil po náročných 256 kilometrech v tříčlenném spurtu Francouze Sylvaina Chavanela a obhájce loňského triumfu Fabiana Cancellaru ze Švýcarska. Olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa v časovce Cancellara byl hlavním favoritem na zopakování vítězství z minulého roku a svou roli dlouho naplňoval.

Zhruba dvacet kilometrů před cílem, když jel v úniku spolu s Chavanelem, na něj však padla mírná krize a soupeři se na ně dotáhli. "I když jste super silní, jste porazitelní," poznamenal Cancellara.

Ještě tři kilometry před finišem mělo šanci na vítězství 12 jezdců, ovšem pak Cancellara vydoloval zbytky sil a vedoucí skupinu roztrhal. Udržel se ho opět pouze Chavanel a také Nuyens, který si pak ve spurtu dojel pro vítězství. "Byl to nejdůležitější moment. Moje svaly málem explodovaly, ale musel jsem se udržet jeho kola," popsal rozhodující okamžiky vítěz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články