Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Štybar dojel po dvou pádech v závodu Superprestige šestý

Hoogstraten (Belgie) - Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar obsadil šesté místo v závodu série Superprestige v Hoogstratenu. Díky vítězství v předposledním dílu seriálu si jubilejní desátý celkový triumf zajistil domácí matador Sven Nijs. Český cyklokrosař sice kvůli měsíční pauze způsobené zraněním kolena neobhájil celkové triumfy ve Světovém poháru ani Superprestige, nejdůležitější závod sezony minulou neděli v St. Wendelu mu však vyšel ideálně.

Čtyřiatřicetiletý vicemistr světa Nijs se na rozbahněné trati jako jeden z mála vyhnul potížím a pro výhru si dojel precizní technickou jízdou. Dva pády postihly přesně týden po zisku druhého titulu světového šampiona mimo jiné Štybara, jenž dokonce skončil mezi diváky.

"Ty pády byly hodně podobné, zapíchlo se mi přední kolo do hluboké koleje a šel jsem na bariéru mezi diváky," uvedl Štybar na svém oficiálním webu. "Je to škoda. Když jsem lehnul poprvé, ještě jsem skoro dokázal dojet Nijse. Když jsem ho skoro měl, spadl jsem podruhé. Nějak jsem si zablokoval záda a vůbec mi nešla síla do nohou. Už jsem se prostě nedokázal víc zmáčknout," řekl po závodě, z nějž odjel za svým fyzioterapeutem. "Věřím, že mě dá do pořádku, snad to nebude nic vážného. Maximálně budu mít z těch pádů pár modřin," dodal.

Zdeněk Štybar o Svenu Nijsovi:

"Je borec. Jen dokazuje, jak dlouho už je na vrcholu. Podle mě je právě Superprestige nejtěžší vyhrát. Boduje se 15, 14, 13, je to hrozně vyrovnané. Člověk musí být v každém závodě vepředu. Pokud jednou skončí mimo pódium, skoro ztratí šanci na celkové vítězství. Sven znovu vyhrál ve velkém stylu a je to opravdu fenomén."

Nijs dnes vyhrál před belgickým šampionem Nielsem Albertem a dalším krajanem Kevinem Pauwelsem, před závěrečným závodem Superprestige za týden v Middelkerke si v celkovém pořadí vytvořil nedostižný náskok. Prestižní seriál vyhrál pošesté během sedmi let, pouze loni jeho dominanci narušil Štybar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články