Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bronzová Drahotová: Chvíli jsem si věřila i na zlato

Curych - Teprve devatenáctiletá chodkyně Anežka Drahotová vybojovala první českou medaili na atletickém mistrovství Evropy, když na trati dlouhé 20 kilometrů získala bronz. Drahotová už letos zazářila na juniorském MS v Eugene, kde vyhrála chůzi na deset kilometrů v nejlepším světovém čase své věkové kategorie a k nejcennější medaili neměla daleko ani v Curychu. "Chvíli jsem si věřila i na první místo," přiznala Drahotová bezprostředně po závodě.

Drahotová dlouho udávala tempo celému závodnímu poli a při rozhodujícím úniku čtyři kilometry před cílem se držela ve vedoucí trojici. "Byl to hrozně těžký závod. Zrychlení, byť nebylo tak nárazové, bylo citelné. Zpětně musím říct, že mě mrzí to druhé místo, protože jednu chvíli jsem si i věřila na první. Věřila jsem, že se nedám," vyprávěla česká chodkyně.

Jenže dva kilometry před cílem se vydala do úniku Ruska Alembekovová, která si nezadržitelně doběhla pro zlato. Drahotová až do samého závěru cílové rovinky držela stříbrnou příčku, nakonec ji ale o sekundu předstihla Oljanovská. "Trochu jsem se uklidnila, když jsem zjistila, že jsme tři. Ale musím říct, že motivace ze strany Rusů a Ukrajinců je tak obrovská, že bojují o každou medaili strašně tvrdě. Myslím si, že na tom ještě můžu zapracovat," zpytovala svědomí Drahotová.

I tak ale může být mladičká Drahotová nadmíru spokojena. Krom medaile totiž také vylepšila o pět sekund vlastní český rekord na 1:28:08. "Ani jsem neviděla cílový čas a bylo mi to jedno," přiznala Drahotová. "Ten čas je skvělý, jsem spokojená," zářila bronzová česká chodkyně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články