Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Diamantová liga nabídne souboj Bolta a Gaye

New York - Atletický ovál ve Stockholmu měl být dnes svědkem souboje tří sprinterských velikánů posledních let a nejrychlejších mužů historie. Jeden z nich se ale na startu neobjeví. Jamajčana Asafu Powella vyřadilo z dalšího mítinku Diamantové ligy zranění, a tak se o korunu krále nejkratšího sprintu popere pouze jeho krajan Usain Bolt a Američan Tyson Gay.

Powellův tým oznámil neúčast bývalého světového rekordmana po středečním tréninku. "Asafa zkoušel ráno starty z bloků a kvůli bolesti nemohl pořádně zabrat," oznámili jeho manažeři. "Běželo se mi dobře a věřil jsem, že mám šanci na vítězství. Ale teď cítím, že by byl problém vůbec závod dokončit," oznámil smutný Jamajčan, jenž časem 9,82 vévodí společně s Boltem letošním tabulkám.

Sedmadvacetiletý Powell se lehce zranil už při Diamantové lize v Paříži, kdy jej trápila třísla. Nyní se k tomu přidaly i problémy se zády a stehnem. Od pařížského mítinku nemohl 10 dnů vůbec trénovat.

Koulař Cantwell překonal 22 metrů

Vedoucí muž letošních tabulek Američan Christian Cantwell vyhrál soutěž koulařů, která se ve čtvrtek konala jako předehra mítinku Diamantové ligy. V poslední sérii dosáhl výkonu 22,09 metru a porazil o více než metr Poláka Tomasze Majewského. Za svým letošním světovým maximem Cantwell zaostal o 32 centimetrů.

Mezi ženami zvítězila čerstvá evropská šampionka Naděžda Ostapčuková. Běloruská koulařka potvrdila roli letošní jedničky a vrhem dlouhým 20,63 metru porazila bezmála o metr Valerii Viliovou z Nového Zélandu.

Diamantová liga
zdroj: atletika.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články