Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čtvrtkařský šampion Merritt měl tři pozitivní dopingové testy

New York - Olympijský vítěz a mistr světa v běhu na 400 metrů LaShawn Merritt má dočasný zákaz startů kvůli dopingu. Od loňského října do letošního ledna byl třiadvacetiletý Američan třikrát pozitivně testován na zakázanou látku, kterou podle něj obsahoval prostředek na zlepšení potence. Merritt, jenž v posledních sezonách sesadil z postu nejlepšího světového čtvrtkaře slavného krajana Jeremyho Warinera, se o pozitivním výsledku testů dozvěděl minulý měsíc.

"Protože za dopingový nález může prostředek, který jsem užíval k soukromým účelům, je velmi těžké se s tím smířit. Doufám, že mi sponzoři, rodina, přátelé a celý sport odpustí, že jsem udělal takovou hloupou, nezralou a sobeckou chybu," uvedl Merritt v prohlášení. "Žádný trest, který mohu dostat, nemůže zastínit zklamání a ponížení, které cítím," dodal člen vítězné čtvrtkařské štafety z posledních dvou světových šampionátů.

Za své jednání si vysloužil tvrdou kritiku výkonného ředitele americké atletické federace Douga Logana, který prohlásil, že je celou epizodou znechucen. "Merritt uvrhl na celou svou kariéru stín a svým vysvětlením zostudil sebe i své kolegy," prohlásil Logan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články