Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Na kladenský desetiboj přijede i olympijský vítěz Clay

Praha - Čerstvý halový mistr světa v sedmiboji Bryan Clay z USA bude 15. a 16. června závodit na mezinárodním vícebojařském mítinku v Kladně. Organizátoři si slibují, že by olympijský vítěz mohl zaútočit na světový rekord, který drží Roman Šebrle výkonem 9 026 bodů. Clay by měl změřit síly i s českým olympijským vítězem a světovým rekordmanem. "Vše nahrává tomu, že se Bryan Clay v Kladně pokusí překonat světový rekord," uvedl ředitel mítinku Zdeněk Lubenský.

Sám Clay už několikrát v loňské sezoně naznačil, že by se letos rád o překonání hranice 9 000 bodů pokusil. "Avizoval, že je to pravděpodobně jeho poslední sezona, kdy má šanci světový rekord překonat. My jsme připraveni pro jeho výkon vytvořit špičkové podmínky," řekl Lubenský. 

Podle Lubenského je na dobré cestě i jednání o účasti mistra světa z Berlína Treye Hardeeho, stříbrného z HMS. Potvrzena je účast bronzového medailisty z Dauhá Rusa Alexeje Drozdova i jeho krajana Alexandra Pogorelova.


Mezi ženami by se na start měla postavit olympijská vítězka a druhá žena z HMS Natalia Dobryňská. "Pokud všechna jednání, co jsme v Dauhá začali, klapnou, přivezeme do Kladna všechny tři medailisty mužského a stříbrnou a bronzovou ženského víceboje halového mistrovství," dodal Lubenský.

Mítink na kladenském stadionu Sletiště byl letos nově zařazen do vícebojařského seriálu IAAF Challenge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články