Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Půlkař Holuša prohrál ve Stuttgartu jen s halovým mistrem světa

Stuttgart (Německo) - Běžec Jakub Holuša potvrdil skvělou formu i na mítinku ve Stuttgartu, kde dnes skončil druhý v běhu na 800 metrů. Jednadvacetiletý český reprezentant nestačil jen na halového mistra světa Abubakara Kakiho ze Súdánu, za kterým časem 1:46,82 minuty zaostal o 35 setin sekundy.

Holuša navázal na týden starý výkon z Karlsruhe, kde zaběhl nejlepší český výkon na dvousetmetrovém oválu 1:46,09 minuty a prohrál jen s olympijským vítězem z Atén Rusem Jurijem Borzakovským. S oběma půlkařskými hvězdami se rodák z Opavy utká v březnu na světovém šampionátu v Dauhá, kde bude Kaki obhajovat titul z Valencie.

Slibně zahájil své vystoupení ve Stuttgartu i Petr Svoboda, jenž vyhrál suverénně svůj rozběh na trati 60 metrů překážek časem 7,57 sekundy. Na dálku porazil olympijského vítěze Dayrona Roblese z Kuby, jenž byl ve druhém běhu o tři setiny pomalejší. Ve finále však světový rekordman na 110 metrů překážek zvítězil v letošním světovém maximu 7,48, zatímco Svoboda doběhl pátý za 7,75 sekundy.

Na hladké šedesátce žen se blýskla Laverne Jonesová-Ferretteová z Panenských ostrovů časem 6,97 sekundy, jímž se zařadila na šesté místo historických tabulek. Za světovým rekordem Rusky Iriny Privalovové z roku 1993 zaostala o pět setin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články