Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Silný protivítr Bolta nezpomalil, v cíli byl za 9,91 s

Londýn – Silný protivítr poznamenal část výsledků dvoudenního mezinárodního atletického mítinku Super Grand Prix v Londýně. Sprinteři tak běželi trochu pomaleji, než se očekávalo. Jamajčan Usain Bolt přesto uběhl sto metrů za méně než deset sekund – konkrétně 9,91 sekundy. Dayron Robles z Kuby zvítězil na rovince s překážkami za 13,29 sekundy. Po sedmnácti měsících a osmnácti výhrách v řadě našla přemožitelku ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová, která se musela na pokusy sklonit před Annou Rogowskou z Polska poté, co obě přeskočily 468 cm. Super Grand Prix poznamenala kromě počasí také dopingová aféra. Zakázané látky mělo brát pět jamajských sprinterů včetně Boltova tréninkového partnera Yohana Blakea.

Usain Bolt
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Dvaadvacetiletý Usain Bolt měl ve své poslední stovce před mistrovstvím světa v Berlíně problém v rozběhu, neboť pokazil start a musel se v druhé polovině trati hodně snažit, aby doběhl v protivětru o rychlosti skoro tři metry za sekundu alespoň v pátém času 10,31 sekundy. Ve finále už tolik nezaspal a pod deset sekund se dostal i přesto, že opět čelil nepřízni větrného počasí (-1,7 m/s).

Sedmadvacetiletá Isinbajevová vyhrála v Londýně šestkrát za sebou, ale tentokrát prý nebyla ve formě. "To se stává," nedělala si z porážky měsíc před mistrovstvím světa velkou hlavu. "Jsem si jistá, že na mistrovství světa se to nestane, protože mám ještě tři týdny na to, abych si odpočinula a vyladila formu," prohlásila adeptka na podíl z milionového pokladu v letošním ročníku Zlaté ligy.

Mítink bude pokračovat během na 200 metrů, kde bude největší hvězdou Američan Tyson Gay.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články