Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bostonský maratón ovládli Afričané Merga a Kosgeiová

Boston (USA) - Etiopan Deriba Merga a Keňanka Salina Kosgeiová se stali letošním vítězným párem proslulého Bostonského maratonu. V mužské kategorii nejstaršího pravidelně pořádaného maratonu bylo rozhodnuto už několik kilometrů před cílem, vítěz proťal cílovou pásku v čase 2:08:42 o několik desítek sekund dříve než jeho nejbližší pronásledovatelé.

Naopak mezi ženami se bojovalo o prvenství až do posledních metrů. S druhým místem se musela spokojit obhájkyně Dire Tuneová z Etiopie. Dvaatřicetiletá Kosgeiová zaběhla čas 2:32:16 a přidala do své sbírky další velké prvenství. V minulosti kralovala maratonům v Paříži (2004), Praze (2005) či Singapuru (2006).

Merga se stal smutným mužem loňského olympijského maratonu v Pekingu. Na ovál "Ptačího hnízda" vbíhal ještě na bronzové pozici, ve finiši mu ale došly síly a skončil čtvrtý. Možná proto nyní nechtěl ponechat nic náhodě a stálými nástupy ničil své soupeře, z nichž posledního setřásl deset kilometrů před cílem. Letos už kraloval i lednovému maratonu v Hostonu, kde dokonce překonal traťový rekord.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články