Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Výškař Bába poprvé v kariéře nebude na vrcholné akci ve finále

Turín - Ještě nikdy se výškaři Jaroslavu Bábovi nestalo, že by na vrcholné akce neskákal ve finále, až nyní na halovém mistrovství Evropy v Turíně. V kvalifikaci překonal dnes pouze 217 centimetrů a vystoupení na šampionátu pro něj skončilo. Ve své skupině obsadil desáté místo, druhá část výškařů začne skákat později. K limitu 230 cm měl bronzový medailista z olympijských her v Aténách a český rekordman hodně daleko.

"Asi jsem se nepotkal s formou. Nevím, co se stalo, takhle jsem si to nepředstavoval. Mrzí mě to hodně, ale co nadělám. Vůbec mi to nesedlo," uvedl výškař. "Jednou to přijít muselo," komentoval přerušenou sérii.

Bába věděl přesně, co dělá špatně, ale neuměl to ovlivnit. Poslední pokus na 222 shodil lýtky.

"Nepředpokládal jsem, že skončím v kvalifikaci. Natož, že skončím na 217 cm. Teď už to nevrátím, budu muset jít dál," řekl čtyřiadvacetiletý výškař, který letos v hale skočil 227 cm. Lehce cítil stehenní sval, který prý ale jeho výkon neovlivnil. Možná se na Bábovi podepsala spíše skutečnost, že po sezoně odchází po devítileté spolupráci od trenéra Aleše Dudy z Ostravy k Janovi Janků staršímu do Prahy. "Hlavně se chci připravit na mistrovství světa v Berlíně," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články