Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Výškařka Hellebautová ukončila kariéru, je těhotná

Brusel - Olympijská vítězka ve skoku do výšky Tia Hellebautová ukončila atletickou kariéru. Třicetiletá Belgičanka, která v Pekingu překvapivě porazila suverénku této disciplíny Chorvatku Blanku Vlašičovou, je totiž ve třetím měsíci těhotenství. Oznámila to na svých internetových stránkách.

Výškařka Tia Hellebautová
zdroj: www.iaaf.org autor: Nadia Verhoft

Hellebautová vedle olympijského zlata získala i zlatou medaili na halovém mistrovství světa, kde však startovala v pětiboji. Ve výšce je navíc úřadující evropskou šampionkou.

Čekalo se, že bude příští rok bojovat o světový titul pod širým nebem, ale místo toho se bude věnovat mateřské roli. "Příroda se rozhodla rychle a už v polovině října bylo jasné, že jsem těhotná. Je to ideální vývoj a logický krok v mém životě," řekl Hellebautová.

Otcem jejího prvního potomka je její dosavadní trenér a životní partner Wim Vandeven, který ji v této sezoně dovedl k životním úspěchům. "Wim a já jsme měli po olympiádě pocit, že nebude možné tento rok vyrovnat. Získat olympijské zlato je vrchol, pak je těžké najít nové výzvy. A život je i něco víc než skákání přes laťku," uvedla Belgičanka.

Je letos už druhou belgickou atletickou hvězdou, která ukončila kariéru. Se závoděním skončila i špičková evropská sprinterka Kim Gevaertová, která rovněž plánuje založení rodiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články