Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Úprk ruských atletů před dopingovými komisaři, údajně je náhle postihla nemoc

Dopingová aféra ruských sportovců stále vzbuzuje množství emocí a na světě je další kauza. Ruská atletická federace totiž začala prověřovat podezřelé množství odhlášených účastníků halového mítinku v Irkutsku z uplynulého víkendu. Podle webu championat.ru se z šampionátu Sibiře odhlásilo na poslední chvíli 36 atletů různých věkových kategorií, když se dozvěděli o příjezdu antidopingových komisařů.

Sport
zdroj: ČT4

Velká část atletů označila za důvod odhlášení nemoc. Web také připomíná, že mnozí sportovci své závody nedokončili a někteří účastníci technických disciplín si připsali všechny pokusy neplatné.

Atletická federace uvedla, že požádala o vysvětlení a zahájila interní vyšetřování. Podobná situace podle championat.ru nastala před rokem v Orenburgu, kde po příjezdu antidopingových komisařů vypukla panika mezi účastníky běhu na 1500 metrů a více než polovina přihlášených se na startu neobjevila.

Kvůli státem podporovanému dopingovému programu nesmějí ruští atleti od listopadu roku 2015 startovat v mezinárodních soutěžích. Objevují se však zprávy, že na lokálních atletických mítincích dochází často k podobným excesům jako nyní v Irkutsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články