Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gatlin v problémech. Jeho tým naletěl novinářům a mluvil o dopingu

Justin Gatlin znovu čelí podezření z dopingu, i když tentokrát nejde o pozitivní test. Novináři z listu The Daily Telegraph, kteří se vydávali za filmaře, natočili Gatlinova agenta Roberta Wagnera a trenéra Dennise Mitchella, jak hovoří o užívání zakázaných látek. 

Justin Gatlin
zdroj: Reuters

Wagner před novináři v tréninkovém kempu na Floridě nabízel růstový hormon a testosteron za čtvrt milionu dolarů. Dodat tyto látky, jejichž dovoz do USA je zakázán, podle něj měl jistý rakouský lékař. Přitom se zmínil o tom, že tyto přípravky používá i Gatlin. Trenér Mitchell, který má několik medailí z OH a MS, ale také trest za doping, údajně prohlásil, že tyto látky nelze dopingovými testy odhalit.

Gatlin letos v Londýně získal po dvanácti letech znovu zlatou medaili v běhu na 100 metrů, ale příznivci atletiky mu neodpustili dva dopingové prohřešky z let 2001 a 2006 a jeho starty provázeli pískotem a bučením.

Je nám líto, video expirovalo.
Gatlin: Nikdy jsem neužíval látky podporující výkonnost

"Nepoužívám látky podporující výkonnost. Byl jsem v šoku, když jsem se dozvěděl, že by můj trenér měl mít něco společného s těmito obviněními," uvedl v prohlášení Gatlin. "Vyhodil jsem ho okamžitě, jak jsem se to dozvěděl. Věc dále nebudu komentovat, věnují se jí moji právníci," dodal.

Mezinárodní atletická federace (IAAF) a americká antidopingová agentura (USADA) zahájily vyšetřování. Prezident IAAF Sebastian Coe označil obvinění za velmi závažná.

Na zprávu listu The Daily Telegraph reagovali Gatlinovi právníci. V prohlášení připomněli, že testy v posledních více než pěti letech ukázaly, že Gatlin neužíval žádnou zakázanou látku. Oznámili, že s trenérem Mitchellem i agentem Wagnerem okamžitě ukončili spolupráci.

Oba obvinění jakoukoli vinu odmítají. Wagner prohlásil, že při filmování věděl, o co jde, a schválně hrál s filmaři. Jeho jméno však není ve světě dopingu neznámé. Sám dříve tvrdil, že spolupracoval s kanadským sprinterem Benem Johnsonem, který kvůli dopingu přišel o olympijské zlato z roku 1988. Mitchell byl v roce 1998 potrestán dvouletým zákazem startů a později sám přiznal, že užíval růstový hormon.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články