Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Běchovice znovu ovládli po roční přestávce Vrabcová-Nývltová a Zemaník

Tradiční běh z Běchovic do Prahy ovládla podle očekávání Eva Vrabcová-Nývltová. Desetikilometrovou trať uběhla za 34 minut a pět sekund a po vítězstvích v letech 2014 a 2015 si připsala třetí triumf, loni kvůli únavě z olympiády závod vynechala. Mezi muži se stal mistrem republiky Jakub Zemaník a zopakoval titul z roku 2015.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Čtrnáctá žena maratonu na mistrovství světa v Londýně Vrabcová-Nývltová za sebou o více než minutu nechala Moniku Hlouškovou (35:21), třetí doběhla vrchařka Adéla Stránská (35:46). Čtvrtá tentokrát skončila běchovická rekordmanka Petra Kamínková (35:59).

Vrabcová před dvěma týdny běžela silniční desítku v Praze a minulý týden v Ústí nad Labem neúspěšně útočila na český rekord v půlmaratonu. Na výkonu to bylo znát. "Trošku jsem si to protrpěla, protože ta únava už byla znát. Už jsem si to neužila. Jak nemám teď tolik naběháno v tréninku, tak ty roviny byly smrtelný," řekla. Chystá se zahájit přípravu na listopadový newyorský maraton. "Teď budeme mít dva dny volno, pak už konečně začneme trénovat," dodala nejlepší česká vytrvalkyně.

Zemaník krátce po startu nechal všechny soupeře za sebou a vyhrál v čase 30:46. Už se zotavil ze zranění achilovky, kvůli kterému v létě měsíc a půl netrénoval a musel vynechat mistrovství Evropy do 22 let. "Držel jsem si své tempo, kluci to neakceptovali, tak jsem běžel. Bylo to těžké, protože jsem táhl od začátku do konce, foukal protivítr, takže poslední dva kilometry to bylo tvrdé," popsal průběh závodu.

Stříbro ve finiši čtyřčlenné skupiny získal Lukáš Olejníček (31:33), bronzovou medaili vybojoval zkušený Jan Kreisinger (31:36).

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová potvrdila na Běchovicích svou výjimečnost

Mistrovství České republiky v silničním běhu Běchovice - Praha (10 km):

Muži: 1. Zemaník (SSK Vítkovice) 30:46, 2. Olejníček (VSK Univerzita Brno) 31:33, 3. Kreisinger (SK Studenec) 31:36.

Ženy: 1. Vrabcová-Nývltová (Olymp Praha) 34:05, 2. Hloušková (AC Mariánské Lázně) 35:21, 3. A. Stránská (ISCAREX Česká Třebová) 35:46.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články