Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vrabcová znovu na startu Běchovic. Zaútočí na historické tabulky?

Eva Vrabcová-Nývltová se po roční přestávce vrátí na trať tradičních Běchovic, kde už vyhrála v letech 2014 a 2015. "Je to legendární závod," těší se na nedělní start česká vytrvalkyně.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Časem 33:27 z roku 2015 se někdejší úspěšná běžkyně na lyžích zařadila na druhé místo historických tabulek závodu. "Na Běchovice se moc těším. Je to legendární závod a běhám je moc ráda. Bude potřeba si dobře rozvrhnout síly, abych jich měla dost v závěrečných dvou kilometrech. Závod si chci ale hlavně užít," uvedla Vrabcová-Nývltová.

Na startu nebude chybět zkušená Petra Kamínková, která je s dvanácti tituly a osmnácti medailemi rekordmankou závodu. Loni skončila třetí. O medaili může bojovat také Monika Hloušková (za svobodna Preibischová), která zvítězila v roce 2012 a před dvěma lety byla druhá.

Vyrovnaný boj o titul se při absenci obhájce titulu Jiřího Homoláče očekává v mužské kategorii. Na prvenství z roku 2015 a loňské druhé místo může navázat Jakub Zemaník, který ale kvůli zranění v létě neodcestoval na mistrovství Evropy do 22 let.

"Letní sezonu jsem bohužel musel ukončit kvůli problémům s achilovkou. Měsíc a půl jsem netrénoval a podstupoval rehabilitace. Od poloviny srpna jsem se vrátil do tréninku a běhám již bez omezení. Běchovice pro mě budou testem, jak na tom jsem," řekl Zemaník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články