Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hejnová světové maximum nepřekonala, Svoboda se blýskl skvělým časem

Kutná Hora – Na závěr náročné sezony s vrcholem na mistrovství světa připravila Zuzana Hejnová svým fanouškům ještě jeden rychlý běh. V Kutné Hoře se pokusila vylepšit světové maximum na netradiční trati 200 metrů s překážkami. Ambice ovšem zhatil silný vítr. Naopak velmi spokojený mohl být s časem 13,10 překážkář Petr Svoboda.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zuzana Hejnová musí běžně zvládnout 10 překážek na své tradiční trati 400 metrů, nyní se stejný počet bariér vměstnal do poloviční vzdálenosti. "Necítím se v tom dobře, protože nemůžu běžet svůj krok, na který jsem zvyklá," uvedla před závodem dvojnásobná mistryně světa.

Hejnová útočila na nejlepší světový výkon 25,79. V chladu a větru ho ale nepokořila. Časem 25,81 za ním zaostala o pouhé dvě setiny. "Mrzí mě to, škoda toho větru. Foukal velký protivítr, jinak bych běžela o dost rychleji," prohlásila v cíli.

Hurá do Tokia

Výborným výkonem se blýskl i Petr Svoboda. V exhibičním závodě na 110 metrů překážek, ve kterém ženy běžely jen 100 metrů, předvedl v touze neprohrát s atletkami výkon 13,10, což je o 17 setin lepší, než je jeho osobní a zároveň český rekord. A to vše v silném protivětru 1,5 m/s.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová zaostala za světovým maximem o 2 setiny

"Je to to, co jsem potřeboval, abych mohl bojovat dál. Věk není limitující, je to ta chuť, to zdraví a ta možnost, takže pro mě hurá do Tokia," uvedl šťastný Svoboda.

Vzhledem k exhibičnímu charakteru závodu se jeho čas nedá zapsat do rekordních tabulek, Svoboda se však nevzdává naděje, že český rekord ještě překoná oficiálně. "Pro mne je důležité, že jsem ho zaběhl, mám to v sobě a je jedno, kde jsem to předvedl. Ještě běžím Velkou cenu Prostějova a udělám všechno pro to, abych tam běžel rychle, i ten oficiální český rekord," uvedl dvaatřicetiletý atlet, jehož kariéru provázely časté zdravotní problémy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články