Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hejnová bude šetřit achilovku, na ME družstev neodcestuje

Praha - Překážkářka Zuzana Hejnová vynechá na doporučení lékařského týmu blížící se mistrovství Evropy družstev ve francouzském Lille. Atletické zápolení proběhne v zemi galského kohouta od 23. do 25. června. Tři běhy by pro dvojnásobnou mistryni světa představovaly příliš velké riziko. Musela by totiž absolvovat rozběh, finále své disciplíny a ještě čtvrtkařskou štafetu.      

Zuzana Hejnová na HME v Bělehradě
zdroj: ČTK/AP autor: Marko Drobnjakovic

Hejnová sice závodí, ale achilovku pořád cítí. Šéflékař atletické reprezentace Jiří Neumann a lékařka Karolína Bílková jí start nedoporučili. "Mrzí mě, že ve Francii s týmem nebudu, reprezentovat pro mě vždy bylo a bude čest," uvedla Hejnová. Chybět bude také překážkář Petr Svoboda, který kvůli potížím s achilovkou ještě venku nezávodil.

Jinak se česká reprezentace na superlize, kam postoupila před dvěma lety, představí v nejsilnější možné sestavě. Mezi muži by měli patřit mezi opory oštěpař Jakub Vadlejch, koulař Tomáš Staněk nebo dálkař Radek Juška.

Čtvrtkař Pavel Maslák se představí na dvoustovce, kde o víkendu vylepšil český rekord, v závodě na 400 metrů nastoupí Patrik Šorm. Patnáctistovku poběží bronzový medailista z halového ME Filip Sasínek a Jakub Holuša se postaví na start závodu na 3000 metrů. Největší hvězdou ženské části týmu je oštěpařka Barbora Špotáková.

Český národní tým se bude snažit udržet mezi elitou. "Výkonnost našich atletů v letošním roce vypadá velice dobře, ale podobně jsou na tom i ostatní federace, se kterými budeme soupeřit. Nebude to vůbec jednoduché a předpokládám, že budeme bojovat s Řeckem a Běloruskem o udržení ve skupině. Uvidíme, v jaké sestavě přijedou Nizozemci," uvedl reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák.

Vedle Řeků, Bělorusů a Nizozemců se superligy ME družstev zúčastní také výběry Francie, Velké Británie, Německa, Polska, Španělska, Ukrajiny a Itálie. Poprvé v historii budou soutěže třídenní. Novinkou jsou rozběhy na všechny hladké a překážkové sprinty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články