Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bolt závodil naposledy na Jamajce, definitivní rozloučení ho čeká v Londýně

Kingston - Usain Bolt v sobotu naposledy závodil doma na Jamajce a před 30 000 diváky na vyprodaném stadionu v Kingstonu vyhrál běh na 100 metrů v čase 10,03. Osminásobný olympijský vítěz plánuje ukončit kariéru po srpnovém mistrovství světa v Londýně, předtím se 28. června představí na ostravské Zlaté tretře.

Usain Bolt po posledním závodu na Jamajce
zdroj: ČTK/AP/Bryan Cummings

Třicetiletý slavný sprinter přiznal, že ho před startem svírala nervozita. "Snad ještě nikdy jsem před stovkou nebyl takhle nervózní. Asi to byl jeden z mých nejhorších závodů, s tradičně špatným startem, ale nemohl jsem čekat nic světoborného. Nezávodil jsem od ledna," řekl Bolt poté, co před nadšenými diváky oběhl čestné kolo.

Na jeho rozloučení přišli do hlediště třeba prezident mezinárodní atletické federace Sebastian Coe nebo jamajský premiér Andrew Holness. "Hlavní bylo nezranit se a poděkovat fanouškům za podporu po všechny ty roky. Ale právě ta atmosféra způsobila, že nervy opravdu hodně pracovaly," dodal světový rekordman.

V Kingstonu byl v sobotu na stometrové trati rychlejší jeho krajan Yohann Blake, který vyhrál druhý běh v čase 9,97. Na dvoustovce se nejlepším světovým výkonem roku 19,84 blýskl Jihoafričan Wayde van Niekerk, na osmistovce prohrál olympijský vítěz David Rudisha s keňským krajanem Willym Tarbeiem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články