Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Koulař Staněk: Z českého rekordu jsem v šoku. Ale jde to hodit ještě líp

Schönebeck (Německo) – Třicet let starý český rekord Remigia Machury našel svého přemožitele. Stal se jím na mítinku v Schönebecku v Německu pětadvacetiletý Tomáš Staněk, který se jako první Čech dostal za hranici 22 metrů. Z úspěšného pokusu byl hodně překvapený, ale věří, že může hodit ještě dál.

Tomáš Staněk se mohl v Bělehradě radovat z bronzu
zdroj: ČTK/AP/Marko Drobnjakovic

"V tomto týdnu jsme zakončili krátké soustředění v Jablonci a tak jsem se obával, že dnes budu unavený. Ale už v rozcvičce to šlo dobře. Ve čtvrté sérii přišel rekordní pokus, věděl jsem, že bude za 21, ale že až za 22, to jsem netušil," uvedl Staněk.

Stříbrný medailista z halového ME v Bělehradu si vylepšil osobní rekord o 55 centimetrů. "Nečekal jsem to, jsem překvapený, nevím, co si mám o tom myslet. Asi jsem nepokazil začátek, dostatečně jsem se navalil do levé nohy a vyšlo to," prohlásil Staněk, který téměř o metr porazil dvojnásobného mistra světa Davida Storla.

"Když se ptáte, jestli si umím představit ještě lepší pokus - proč ne, kdyby byl extra rychlý a všechno bych udržel v technice, jak má být. Ale teď jsem v šoku. Trenér Petr Stehlík mě dobře připravil," řekl Staněk, který bude v pondělí závodit na pražském Memoriálu Josefa Odložila na Julisce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články