Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Odložilův memoriál láká na řadu domácích hvězd

Praha – Množství českých hvězd uvidí diváci na tradičním Odložilově memoriálu. Na pražské Julisce se představí Barbora Špotáková, Jakub Vadlejch, Pavel Maslák, Tomáš Staněk, Petr Svoboda nebo Filip Sasínek. 

Halový mistr Evropy Pavel Maslák
zdroj: REUTERS/Marko Djurica

Maslák loni na Memoriálu Josefa Odložila vyhrál. "Jak koukám na startovku, tak to bude tento rok hodně nabité. Budu se snažit obhájit vítězství, ale i když se mi to nepodaří, tak bude určitě k vidění kvalitní čas. Doufám, že vyjdou podmínky a bude možné běhat rychle," řekl.

Mezi jeho soupeře bude patřit mimo jiné Isaac Makwala z Botswany, který má osobní rekord 43,72. Český rekordman Maslák do sezony vstoupil na mítinku v Dauhá časem 45,59. Jaký výkon poběží na Odložilově memoriálu, zatím nechtěl odhadovat. "Určitě bych si chtěl vylepšit čas z Dauhá. Myslím si, že na to určitě mám. Minimálně pod 45,50. Chtělo by se to už posunout k hranici 45," uvedl.

Ještě před závodem na Julisce pojede na mítink Diamantové ligy do Eugene. "Ještě nemám splněný limit na Londýn, tak to budu muset někde zaběhnout, abych měl klid, Doufám, že to zaběhnu už tam," poznamenal. Ostrý limit pro start na MS v Londýně je 45,50.

Hlavním závodem bude běh na 1500 metrů mužů, ve kterém Josef Odložil získal v roce 1964 stříbrnou medaili na olympijských hrách v Tokiu. Budou na něm startovat oba nejlepší čeští mílaři Jakub Holuša a Filip Sasínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák bude na Odložilově memoriálu cílit na čas 45,50
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články