Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Coe zkritizoval Rusy, že se jejich dopingový problém výrazně nelepší

Lausanne - Je to už skoro rok a půl, co ruští atleti nesmějí závodit v mezinárodních soutěžích. Dopingový problém ale vedení jejich svazu stále nenapravilo a jejich plnohodnotný návrat není v dohledu.

Je nám líto, video expirovalo.
Je mi líto, že Rusové nepokročili dál, říká Coe

"Zklamání, to je to správné slovo. Neexistuje důvod k tomu, aby Rusko postupovalo v řešení tak pomalu," řekl předseda Mezinárodní atletické federace IAAF Sebastian Coe. IAAF kvůli systematickému dopingu v zemi pozastavila v listopadu roku 2015 členství ruskému svazu. Ruští atleti tak s výjimkou dálkařky Klišinové přišli i o účast na olympijských hrách v Riu. Po dalším půlroce se změnilo jen málo.

"Budeme dál přísní. Nastavili jsme kritéria a není to tak, že si z nich Rusko může vybírat. Musí je splnit všechna," uvedl Coe. IAAF zatím umožnila start na mezinárodních akcích jedenácti Rusům, kteří byli delší dobu testováni mimo ruský antidopingový program - tento týden například mistrům světa výškařce Kučinové či překážkáři Šubenkovovi.

Ostatní dál závodit mimo Rusko nemohou. "Vždy jsem byl pro, aby se ruští atleti znovu vrátili do mezinárodních soutěží, ale odděleně od toho pošpiněného systému. Je mi líto i za ně, že Rusové nepokročili dál," dodal předseda světové atletiky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články