Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Rosolová: Vyspala jsem se z toho. Budu v pohodě

Bělehrad - Se zpevňujícím límcem na krku se vrátila do dějiště halového mistrovství Evropy Denisa Rosolová. Po tvrdém pádu je zdravotně v pořádku, i když se bolest ozývá a bude ještě trvat, než se česká atletka vrátí na dráhu.

Denisa Rosolová
zdroj: ČTK autor: Alföldi Tibor

"Naštěstí jsem se z toho vyspala, hlava nebolí, což je nejdůležitější. Včera to bylo hodně drsný," vyprávěla Rosolová. Zpevňující límec bude mít do té doby, než ji přestane bolet krk. "Dneska už se ozývají bolístky, které včera nebyly. Mám hodně sedřenou ruku, začalo mě bolet rameno, cítím koleno. Ale myslím, že to bude v pohodě," věřila.

Rosolová upadla za cílem prvního kola při seběhu k vnitřní dráze, kdy jí Floria Gueiová z Francie natlačila lokty k mantinelu, kde ji zezadu nechtěně podkopla Irka Phil Healyová. Rosolová tvrdě upadla a narazila mimo jiné i hlavou do obrubníku. Z plochy ji lékaři odnesli na nosítkách.

Denisa Rosolová: "Vůbec nevím, jak se to semlelo. Akorát jsem věděla, že jdu první dopředu, že budu první u mantinelu, nakonec jsem byla první na mantinelu. Vím, že se kolem seskupilo spousta lidí, ale začala jsem pořádně vnímat asi až po patnácti minutách v nemocnici, pamatuju si spíš útržky."

Strach měla zejména o žebra, neboť se po pádu nemohla nadechnout. "Bála jsem se, že je něco naštípnutého, což se naštěstí neprokázalo, jenom to bolí," uvedla. "Naštvala mě ta paní, která mě tahala z dráhy pryč. Já vím, že tam byl závod, ale já byla celá bolavá, nevnímala jsem, nemohla jsem se nadechnout a ona mě chytla za ruku a táhla mě z dráhy pryč, což bylo trochu drsný. Pak už jsem byla ráda, že jen ležím," líčila.

Na záznam pádu se v televizi podívala až ráno. "Vůbec nevím, že jsem šlápla na rantl a nohou sejmula bedýnku. Naštěstí to noha přežila, asi budu ze železa," pousmála se. Soupeřky z pádu neviní. "Je to hala, stane se to. Věděla jsem, že do semifinále nepostoupím, tak jsem nechtěla ani podávat protest. Bylo by to z mé strany zbytečné. Soupeřky mi psaly, takže všechno v pohodě," uvedla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články