Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Na halové mistrovství Evropy pojede 27 českých atletů

Praha - Sedmadvacet jmen je v konečné nominaci českých atletů na halové mistrovství Evropy, které se uskuteční příští týden od pátku do neděle v Bělehradu. Hvězdou týmu je čtvrtkař Pavel Maslák, který čtyři roky na vrcholné akci pod střechou neprohrál a bude útočit na třetí titul kontinentálního halového šampiona za sebou. S vysokými ambicemi pojede do Srbska také druhá žena evropských tabulek na čtyřstovce Zuzana Hejnová. 

Na šampionátu v Srbsku mohou vysoko pomýšlet také obhájce bronzu vícebojař Adam Sebastian Helcelet, jenž má letos v hale životní formu, a také koulaři Tomáš Staněk s Ladislavem Prášilem. Oba však mají lehké zdravotní trable, Staněk se svalem, obhájce bronzu z Prahy s loktem.

Sezonu kvůli zranění vynechali Jakub Holuša, vítěz patnáctistovky z pražského HME, dálkař Radek Juška, jenž před dvěma lety získal stříbro, a tyčkařka Jiřina Ptáčníková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kateřina Hálová se v pětatřiceti letech kvalifikovala na HME

Do týmu se nakonec dostal jako druhý náhradník do štafety na 4x400 metrů Michal Desenský. Důvodem je skutečnost, že stálé členy štafety Masláka, Jana Tesaře, Patrika Šorma a Jana Kubistu čekají individuální starty na hladké čtyřstovce. Prvním náhradníkem je Vít Müller. Tým čeká obhajoba bronzu ze šampionátu v Praze.

Do Bělehradu odjede druhá nejpočetnější výprava v historii HME, nejvíc atletů dosud závodilo na domácím halovém kontinentálním šampionátu v Praze, kde čeští atleti získali dva tituly a celkem šest medailí. Ty vedle Holuši a Jušky nebude obhajovat ani vícebojařka Eliška Klučinová, která se rovněž potýkala se zdravotními problémy. 

Nominace ČR na HME v atletice v Bělehradu: 

Muži: Jan Veleba (60 m), Pavel Maslák, Jan Tesař, Patrik Šorm (všichni 400 m, 4x400 m), Filip Sasínek (800 m, 1500 m), Jan Kubista (800 m, 4x400 m), Jan Friš (1500 m), Jakub Zemaník (3000 m), Petr Svoboda (60 m př.), Jan Kudlička (tyč), Martin Heindl (výška), Tomáš Staněk, Ladislav Prášil (oba koule), Adam Sebastian Helcelet, Jiří Sýkora (oba sedmiboj), Vít Müller a Michal Desenský (obanáhradníci na 4x400 m).

Ženy: Klára Seidlová, Barbora Procházková (obě 60 m), Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová (obě 400 m), Lenka Masná, Kateřina Hálová (obě 800 m), Diana Mezuliáníková, Simona Vrzalová (obě 800 m, 1500 m, 3000 m), Michaela Hrubá (výška), Romana Maláčová (tyč).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články