Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Po Holušovi vynechá halovou sezonu i tyčkařka Ptáčníková

Praha - Po mílaři Jakubu Holušovi vynechá kvůli zdravotním potížím halovou sezonu i česká rekordmanka ve skoku o tyči Jiřina Ptáčníková. Důvodem jsou problémy s kolenem, s nimiž halová vicemistryně světa ze Sopot 2014 laboruje už dva měsíce. Rozhodla se tak soustředit se na přípravu na hlavní sezonu s vrcholem na mistrovství světa v Londýně.

Sport
zdroj: ČT4

Problémem je přetížená šlacha, k tomu má Ptáčníková drobné potíže s vazem. "Byl tam zánět. Léčba zabírá pomalu, je to prý zranění, které se hojí dlouho," řekla tyčkařka. Doktoři zvolili konzervativní léčbu pomocí výživových a plazmových injekcí.

"Nemohla jsem ani chodit, ale teď už jsem byla na rotopedu, takže se to zlepšuje," uvedla. Za tři týdny by podle lékařů mohla začít pomalu sportovat a odjet na soustředění do Afriky. "No jo, už nejsem nejmladší," žertovala třicetiletá atletka.

Mezi její největší úspěchy patří titul mistryně Evropy z Helsinek 2012 či šesté místo na OH v Londýně.

Osmadvacetiletý Holuša vynechá halovou sezonu kvůli potížím s achilovkou. Halový mistr Evropy z Prahy 2015 v běhu na 1500 metrů a držitel dvou stříbrných medailí z halových mistrovství světa (2012 na 800 metrů a loni na 1500 metrů) se chce rovněž doléčit a připravit na léto.

Limit pro účast na halovém ME v Bělehradu dosud splnilo 21 českých atletů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články