Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrabcová Nývltová v Běchovicích nepoběží, rozhodla se šetřit síly

Praha – Jubilejní 120. ročník tradičního silničního závodu z Běchovic do Prahy, který slouží také jako mistrovství České republiky v běhu na 10 kilometrů, proběhne bez účasti nejlepší domácí závodnice Evy Vrabcové Nývltové. Třicetiletá rodačka z Trutnova se totiž kvůli únavě po náročné sezoně odhlásila. Přímý přenos sledujte od 11:15 na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Vrabcová Nývltová, která k atletice přestoupila od běhu na lyžích před dvěma roky, je držitelkou nejlepších ženských časů historie běchovického měření sil. Její loňský rekord má hodnotu 33:27 minuty, předloni vyhrála výkonem o patnáct sekund horším.

Třetí titul za sebou ovšem po vyčerpávající sezoně s vrcholy na mistrovství Evropy v Amsterdamu a olympijských hrách v Riu obhajovat nebude. Cítí se unavená a nerada by opakovala nedávné zdravotní potíže, kvůli nimž byla hospitalizována. "Startovat nebudu, nicméně výsledky z nemocnice jsou v pořádku," ujistila fanoušky atletiky Vrabcová Nývltová.

Stříbrnou medaili bude v Běchovicích hájit Monika Preibischová. Nad její formou po nedávném MS v běhu do vrchu však visí otazník. Soupeřkou jí může být i mílařka Tereza Čapková, která se čím dál častěji objevuje na silničních závodech a na pražské Grand Prix byla druhou nejlepší Češkou.

"Těším se a věřím ve skvělou běžeckou atmosféru, jakou tyto podniky mají. Silniční závody jsou pro mě stále něco nového, takže se neodvažuji plánovat nějaký konkrétní čas," prohlásila Čapková. Na startu nebude chybět ani rekordmanka v počtu silničních mistrovských titulů a medailí Petra Kamínková.

Mezi muži bude titul obhajovat Jakub Zemaník z Vítkovic, za jeho hlavní konkurenty lze označit Jiřího Homoláče nebo Víta Pavlištu. Organizátoři připravili pro vítěze mistrovského závodu nové trofeje ve tvaru legendárního patníku na 13. kilometru ulice Českobrodské, který označuje start závodu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články