Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Špotáková si po bronzu z OH veze stříbro z Diamantové ligy

Lausanne – Oštěpařka Barbora Špotáková hodila na mítinku Diamantové ligy v Lausanne druhý nejlepší hod, a krátce po bronzu z Brazílie tak přidává do své sbírky stříbro z mezinárodní soutěže.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK/AP autor: Jean-Christophe Bott

Špotáková se v předposlední sérii dostala výkonem 64,48 metru do čela soutěže, ale závěrečným pokusem ji přehodila Lotyška Madara Palameikaová. Desátá žena z olympijského finále zvítězila hodem dlouhým 65,29 metru a upevnila si vedení v průběžném pořadí Diamantové ligy.

"Byla to náročná soutěž, protože po zisku medaile v Riu jsem neměla žádné volno," řekla Špotáková, která vylepšila třetí místo z červencového mítinku Diamantové ligy v Monaku. "Jsem spokojená s druhým místem i tím, že jsem znovu překonala 64 metrů. Technicky to nebylo dobré, ale s výkonem jsem spokojená," prohlásila. V oštěpařské soutěži chyběla olympijská šampionka Sara Kolaková z Chorvatska.

Běžec Pavel Maslák proběhl v Lausanne cílem čtyřsetmetrové trati jako čtvrtý v čase 45:35. Závod vyhrál z Ria bronzový LaShawn Merrit ze Spojených států v čase 44:50.

V trojskoku potvrdila svou suverenitu Kolumbijka Caterine Ibargüenová. Olympijská šampionka předvedla výkon 14,76 metru a připsala si páté prvenství v tomto ročníku Diamantové ligy. Ve vrhu koulí vyšla odveta za Rio Novozélanďance Valerii Adamsové, která výkonem 19,94 porazila Američanku Michelle Carterovou a jasně vévodí hodnocení seriálu.

Sprint mužů na 100 metrů, který nebyl zařazen do Diamantové ligy, vyhrál Jamajčan Asafa Powell v čase 9,96 sekundy. Bývalý světový rekordman pokořil hranici deseti sekund už v 96. závodu v kariéře.

Na dvoustovce zvítězil Churandy Martina v novém nizozemském rekordu 19,81. Z evropských sprinterů byli v minulosti rychlejší jen Francouz Christophe Lemaitre (19,80) a bývalý světový rekordman Ital Pietro Mennea (19,72).

Mítink atletické Diamantové ligy v Lausanne:

Muži:

Ženy:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články