Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Už jsem opravdová atletka, libuje si Vrabcová-Nývltová

Amsterdam - Přerod běžkyně na lyžích Evy Vrabcové-Nývltové v atletku je nejspíš definitivně dokonán. Třicetiletou vytrvalkyni pohltil běžecký svět natolik, že o lyžích už nepřemýšlí. V následující zimní sezoně rozhodně závodit na běžkách na vrcholové úrovni nebude a není vůbec jisté, jestli se na ně ještě někdy vrátí. Svou druhou ryze atletickou sezonu vyšperkovala osmým místem v půlmaratonu na mistrovství Evropy a chystá se na olympijský maraton v Riu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová-Nývltová: Byla to naprosto nová zkušenost

"Nikdy neříkej nikdy, ale v tuhle chvíli o tom naprosto nepřemýšlím a užívám si atletický život. Těším se na Vánoce a Silvestr doma, třeba si dojdu v zimě na ples, to je můj sen," líčila česká běžkyně v Amsterodamu.

"Letošní zimní sezona určitě nebude. Může se stát, že nějaký český závod pojedu, ale určitě se na to nebudu připravovat. Byla to dneska úžasná zkušenost a jsem strašně ráda, že můžu říct, že jsem opravdová atletka," uvedla.

Plánuje se pustit do studia na vysoké škole a začíná si více užívat života
 
Další změnou v jejím životě bude studium oboru sport a zdraví na ústecké vysoké škole. "Je to fantastický, začínám si užívat život," podotkla. Dřív by studovat nemohla, neboť trávila celý podzim na ledovcích a celou zimu na cestách. "Takže si užiju studentský život se vším všudy. Najednou mám hrozně času. Půjdu do kina, trénink v pohodě stíhám, plánuju začít nějakou práci. Běhání mi teď dává smysl všeho," řekla.
 
Její tréninkovou základnou je Livigno, městečko vysoko v horách na hranici Itálie se Švýcarskem. Byla tam dva týdny před Amsterodamem a chystá se znovu před Riem. V Livignu běhá objemy ve vyšší nadmořské výšce, ale nyní bude muset zapracovat i na rychlosti, která jí dnes v závěru závodu chyběla. Zřejmě osloví i nějaké atletické trenéry, už delší dobu se mluví o zatím neuskutečněné spolupráci s Jarmilou Kratochvílovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr půlmaratonu přinesl portugalskou radost

Lyžařský svět je pro ni nyní minulostí. Ten atletický ji nabíjí energií

"Trénink rychlosti je to hlavní, čemu se teď budeme věnovat. Nejen do Ria, ale i dál," ujistila, že atletická kariéra není intermezzo. Potřebuje se i vyběhat, i na lyžích totiž patřila spíš mezi tempové závodnice s horším finišem. "Zatím v tom nemáme zkušenost, takže teď je to hodně o studiu," uznala.
 
Lyžařský svět, v němž se pohybovala 15 let, je pro ni nyní minulostí. Atletická parta vytrvalkyni nabíjí energií. "Plánuju si teď projít centrum a konečně si také užít atmosféru na stadionu, při lyžařských závodech se mi to nikdy nepoštěstilo," prohlásila po doběhu. "Ta atmosféra i v českém týmu je úplně někde jinde a já jsem strašně šťastná, že tady můžu být," radovala se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články