Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chodec Schwazer dostal trest za další pozitivní test

Řím - Olympijský vítěz v chůzi z Pekingu Ital Alex Schwazer, který se v květnu vrátil k atletice po trestu za doping, byl suspendován za další pozitivní test. Nadměrné množství testosteronu u něj odhalila nová kontrola vzorku odebraného na začátku ledna a podle agentury ANSA ho potvrdila i analýza vzorku B. 

Alex Schwazer
zdroj: isifa/EPA autor: FRANCK ROBICHON

Jednatřicetiletý atlet vyhrál před osmi lety v Pekingu olympijský závod na 50 kilometrů. O Hry v Londýně 2012 ale přišel kvůli užití zakázaného podpůrného hormonu EPO. K dopingu se přiznal a dostal trest na tři a půl roku.

Letos v květnu se úspěšně vrátil. V Římě vyhrál závod na 50 km na mistrovství světa chodeckých družstev a kvalifikoval se na olympiádu v Riu. O měsíc a půl později italská média uvedla, že měl znovu pozitivní test. Dnes ho mezinárodní federace IAAF suspendovala.

Schwazerův právník oznámil, že rozhodnutí IAAF napadne. Atlet je podle svých slov odhodlán bojovat do poslední chvíle, aby své jméno očistil a dál trénuje na start v Riu. "Jsme přesvědčeni, že je obětí spiknutí," uvedl kouč italského chodce Sandro Donati. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články