Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Bolt si poranil sval a neběžel finále jamajské kvalifikace

Kingston – Největší atletická hvězda současnosti Usain Bolt nedokončil v pátek kvůli svalovému zranění jamajskou olympijskou kvalifikaci v běhu na 100 metrů. Bolt nenastoupil do finále, které nakonec vyhrál Yohan Blake. Boltova účast na hrách v Riu de Janeiro, kde by měl devětadvacetiletý Jamajčan útočit na třetí sprinterský "triple" pod pěti kruhy za sebou, by však neměla být ohrožena.

Usain Bolt
zdroj: Reuters

Bolt průměrným časem 10,04 vyhrál svoje semifinále, ale poranil si přitom sval. Finále ovládl mistr světa na stovce z roku 2011 Blake, jenž byl v cíli časem 9,95 o jedinou tisícinu sekundy rychleji než druhý Nickel Ashmeade. Třetí skončil Boltův a Blakeův tréninkový partner Jevaughn Minzie, bývalý světový rekordman Asafa Powell byl až čtvrtý.

"Bůh existuje. Hodně lidí nevěřilo, že se dokážu vrátit, ale jsem tady," řekl Blake, kterého dlouho trápily zdravotní problémy. "Chtěl jsem běžet rychleji, ale kvůli problémům na startu jsem si musel dávat pozor," dodal s odkazem na zmatky ohledně ulitého startu.

Mezi ženami triumfovala na nejkratší trati Elaine Thompsonová, která časem 10,70 vyrovnala národní rekord Shelly-Ann Fraserové-Pryceové. Ta doběhla se ztrátou 23 setin druhá, třetí skončila Christania Williamsová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články