Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klučinová chce v Kladně útočit na český rekord, Sýkora a Helcelet startovat nebudou

Praha - Blíží se vícebojařský mítink v Kladně a Eliška Klučinová se cítí připravena opět atakovat český rekord. Tak jako se jí to podařilo vždy v sudých letech 2010, 2012 a 2014. Desátý ročník závodu bude bez aktuálně dvou nejlepších českých desetibojařů Jiřího Sýkory a Adama Sebastiana Helceleta, kteří dají po víkendovém splnění nominačních kritérií v Götzisu přednost tréninku.

Klučinová se na začátku sezony potýká s bolavým kolenem, přesto si v Götzisu rovněž zajistila účast na olympijských hrách i mistrovství Evropy. Její český rekord má hodnotu 6420 bodů. "Ještě jdu za panem docentem Kolářem, aby se mi na to koleno podíval. Očividně tomu ulevuju, tak to chci pořešit," řekla Klučinová. "Tak snad to bude v pořádku, ve dvou týdnech se dají zvládnout dva sedmiboje za sebou," věřila.

Soupeřkou jí mimo jiné bude Kateřina Cachová, která se po pětiletém trápení vinou zdravotních potíží opět dostala do životní formy a na domácím šampionátu si rovněž zajistila účast v Riu. "Götzis jsem vynechala, Kladno bude tři týdny po mistrákách, to je ideální," uvedla Cachová. "Aspoň mám doma zase konkurenci," podotkla s úsměvem Klučinová, která v Götzisu nasbírala 6182 bodů, ale prý má minimálně 200 bodů rezervu. "Rychlost a síla tam je, potřebuju doladit techniku," uvedla.

Helceleta se Sýkorou nahradí ve startovní listině juniorský mistr Evropy Jan Doležal, který si brousí zuby na hranici 8000 bodů a limit na ME do Amsterdamu. A tréninkový kolega Sýkory se nezdráhá mluvit i o splnění kritéria do Ria, tedy o výkonu 8100 bodů. "Musím si dávat velké cíle, nechci sedět doma," prohlásil.

Pořadatelům se kvůli zranění odhlásil favorit desetiboje Andrej Kravčenko, vítěz závodu z roku 2013. "Sháníme za něj adekvátní náhradu," řekl za organizátory Zdeněk Lubenský. Favoritem tak bude Estonec Mikk Pahapill, jehož osobní rekord má hodnotu 8398 bodů. Závod žen by měla ovládnout Polka Karolina Tymiňská.

Je nám líto, video expirovalo.
Klučinová a Cachová se představí v Kladně
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články