Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bývalý šéf ruské antidopingové agentury podlehl infarktu

Moskva - Bývalý výkonný ředitel ruské antidopingové agentury (RUSADA) Nikita Kamajev zemřel dva měsíce poté, co kvůli dopingovému skandálu v domácí atletice odstoupil z funkce. Podle informací médií podlehl infarktu, který ho podle dalšího bývalého člena vedení RUSADA Ramila Chabrijeva postihl při lyžování.

Nikita Kamajev
zdroj: ČT4 autor: Alexander Zemljanišenko

"Po lyžování si stěžoval na bolesti u srdce. Ale nikdy nemluvil o tom, že by měl problémy se srdcem. Minimálně ne se mnou. Možná o nich věděla jeho žena," uvedl Chabrijev.

Rusko bylo kvůli obvinění z rozsáhlého a státem řízeného podávání dopingu atletům v listopadu vyloučeno z mezinárodní asociace IAAF a moskevská laboratoř přišla o licenci WADA.

Je nám líto, video expirovalo.
Zemřel bývalý šéf ruské antidopingové agentury Kamajev

Kauzu loni odstartoval dokument německých televizí ZDF a ARD, ve kterém Rusko obvinily ze systematického dopingu, korupce a vydírání. Vedle ruské atletiky prý tyto praktiky probíhaly i v plavání, cyklistice, biatlonu nebo běhu na lyžích.

Kamajev veškerá obvinění odmítal, informace z německých dokumentů označil za nesmysly. Přesto v polovině prosince i s Chabrijevem a celým vedením RUSADA odstoupili, aby uvolnili místo novému managementu.

Ten povede reorganizaci antidopingového systému v Rusku a pokusí se dosáhnout zrušení suspendace tak, aby mohli ruští atleti v srpnu startovat na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Zdroj
ČTK, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články