Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bolt spílá dopingovým hříšníkům. Souboj v Pekingu získává na pikantnosti

Praha – Sprinterská bitva na mistrovství světa v atletice slibuje skvělou podívanou. Na londýnské Diamantové lize se vrátil na stovce i světový rekordman Usain Bolt a dvakrát zaběhl čas 9,87, což ho řadí na šesté místo letošních tabulek. Zajímavé ovšem je, že hned tři z jeho letošních přemožitelů včetně Američana Justina Gatlina už za sebou mají trest za doping.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolt: Pravidla jsou pravidla a já je budu respektovat

"Pravidla jsou pravidla a já je budu respektovat. Takže pokud si někdo odpykal dopingový trest a může znovu závodit, tak ať závodí," prohlásil Bolt.

Nejvíce se jamajského sprintera dotýká soupeření s Tysonem Gayem. Gatlina, který je v této sezoně nejrychlejším mužem na 100 i 200 metrů, si světový rekordman do úst brát nechce. "Přiznám se, že pro mě byl největším zklamáním Tyson Gay. Gatlin je o generaci starší, já proti němu před jeho dopingovým nálezem nezávodil, ale Tyson Gay byl můj soupeř, a když měl pozitivní nález v roce 2013 a byl zpětně diskvalifikován i z olympijských her, bylo to pro mě velikánské zklamání. Nikdy jsem si nemyslel, že něco podobného udělá," uvedl Bolt.

Stovka na světovém šampionátu v Číně bude extrémně vyhecovaná. "Jestli by bylo pro atletiku špatné, kdyby byl nejrychlejším sprinterem někdo s dopingovou minulostí? Já se chystám v Pekingu vyhrát, takže na to nechci hledat odpověď," dodal s úsměvem Bolt.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články