Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Masná stále nepokořila limit na MS, ještě bude mít šanci v Linci

Tábor - Už jen šest dní zbývá českým atletům na plnění limitů pro účast na mistrovství světa. Zatím ho nemá třeba finalistka minulého šampionátu Lenka Masná, která se ho pokoušela splnit na Velké ceně Tábora. Dařilo se naopak Jakubovi Holušovi, který vyhrál ve svém nejlepším čase za poslední tři roky.

Je nám líto, video expirovalo.
Masná limit na MS v Táboře nezaběhla

K jistotě účasti na šampionátu potřebuje Masná zaběhnout osmistovku za dvě minuty a jednu vteřinu. Na mítinku v Táboře se od startu držela vodičky a v závěru se snažila zrychlit, přesto za limitem zaostala téměř o tři vteřiny. Boj o účast na MS ale stále nevzdává.

Masnou sice limituje bolest paty, v závodě ji však necítila. "Ani jsem to nevnímala. Spíš byl cítit vítr. Je to zklamání, ale ještě budu závodit v Linci, tak uvidíme. Třeba to padne tam," doufá ještě Masná.

Holuša byl se svým časem velmi spokojený

V Táboře se Holuša představil na osmistovce a přesvědčil, že má formu. Vyhrál v čase 1:45.84. "To jsem nečekal. Věděl jsem, že forma je, ale tohle mě překvapilo. Jsem nadšený, takhle rychle jsem běžel naposledy v roce 2012," pochvaloval si.

Na 110 metrů překážek se představil Petr Svoboda časem 13:45 a o setinu zaostal za svým nejlepším letošním výkonem. Před mistrovstvím ho však trápí bolest v neoperované achillovce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články