Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kladno vítá vícebojaře. Favority jsou Kasjanovovi

Kladno - Ukrajinští manželé Kasjanovovi budou v Kladně favority vícebojařského mítinku, jehož devátý ročník se uskuteční dnes a zítra na stadionu Sletiště. Startovní listinu žen, která je kvalitněji obsazena než ta mužská, na poslední chvíli doplnila Polka Karolina Tymiňská, jež v Kladně už několikrát startovala a třikrát byla druhá. Domácí nadějí bude česká rekordmanka Eliška Klučinová.

Je nám líto, video expirovalo.
Největšími favority kladenských vícebojů jsou manžele Kasjanovi

Úřadující mistryně světa v sedmiboji Hanna Kasjanovová vyhrála v Kladně v roce 2013, ale loňská sezona se jí příliš nevydařila. "Trénink byl dobrý, udělali jsme hodně práce a do letošní sezony by to mělo být jiné než loni. Jsem dobře připravena nejen na tento mítink, který mám ráda, ale i na celou sezonu," uvedla po příletu do Kladna Kasjanovová. "Beru to jako odrazový můstek na olympijské hry do Ria," dodala.

S osobním rekordem 6586 bodů je favoritkou, Tymiňská umí 6544 a do boje o prvenství bude chtít zasáhnout i Klučinová s národním maximem 6460. "Nedám jí to zadarmo," řekla obhájkyně loňského vítězství. Před dvěma týdny v Götzisu se blýskla druhým výkonem kariéry 6349 bodů. V Kladně triumfovala už třikrát, kromě loňského roku také v letech 2010 a 2012. Loni právě v Kladně vytvořila nynější český rekord a letos by tabulky na tomto mítinku mohla změnit už počtvrté.

Olexej Kasjanov (osobní rekord 8479 bodů) vyhrál v Kladně v roce 2010 a loni a bude jasným favoritem. Jeho největším soupeřem by měl být Novozélanďan Brent Newdick, osobní rekord přes 8000 bodů má ještě Francouz Romain Martin. "Tenhle mítink mám velmi rád, hodně jsem se sem těšil," řekl Ukrajinec. "Troufám si zlepšit několik svých osobních rekordů, příprava byla výborná, ale musí se to sejít dohromady. Jsem ale optimista, celková suma by měla být slušná," dodal.

Z české mužské špičky bude na startu pouze Marek Lukáš, neboť svoji účast po mítinku v Götzisu vzdal juniorský mistr světa Jiří Sýkora. Na startu nebude ani Adam Sebastian Helcelet, který má problémy s achilovkou. Mezi ženami umí sedmiboj přes 6000 bodů devět žen ze startovní listiny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články