Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pohoda může přinést dobrý výsledek, věří před domácím mítinkem Klučinová

Praha – Od pátku do soboty budou vícebojaři usilovat o body i o umístění na mítinku v Kladně. Největší tuzemskou hvězdou bude bronzová medailistka z halové Evropy Eliška Klučinová. Na kladenském Sletišti zvítězila už třikrát, naposledy loni. A domácí prostředí města, kde atleticky vyrůstala, ji vždy vyhecovalo k výborným výkonům. Klučinová letos vybojovala bronzovou medaili na halovém evropském šampionátu v Praze a dobrou formu ukázala letos zkraje venkovní sezony na prestižním mítinku v rakouském Götzisu. Odtud má splněný limit na mistrovství světa v Pekingu, což jí dodává potřebný klid.

Je nám líto, video expirovalo.
Klučinová a Sýkora o svém startu v Götzisu

"Psychická pohoda může přinést nějaký dobrý výsledek," upozornila ve Sportovních zprávách Klučinová. Loni v Kladně vytvořila český rekord 6460 bodů.

Ve hře je překonání českého maxima i letos. "K rekordnímu víceboji je vždy zapotřebí více faktorů, aby vyšlo počasí, aby se člověk probudil a řekl si, že to je ten den," uvedla nejlepší česká vícebojařka. "Místo je pro mě úplně ideální a diváci, když přijdou – to je ten faktor, který to možná ovlivní úplně nejvíc," dodala.

V Kladně se představí i úřadující mistryně světa Hanna Kasjanovová z Ukrajiny. Ještě jako Melnyčenková vyhrála kladenský závod v roce 2013. "Mistryně světa bude těžký oříšek, ale nikdo není neporazitelný," upozornila Klučinová odhodlaně.

V mužské kategorii naopak bude chybět juniorský mistr světa z minulého roku Jiří Sýkora. V Götzisu splnil limit na mistrovství Evropy do 23 let v Tallinnu, a dá proto raději prostor přípravě. Pomýšlí i na účast na seniorském šampionátu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články