Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zlatá tretra přišla o Lavillenieho. Mám nabitý program, vzkázal

Praha - Světový rekordman ve skoku o tyči Renaud Lavillenie z Francie se omluvil z letošního ročníku Zlaté tretry. Důvodem je atletova velká časová vytíženost. Závod se koná v úterý 26. května v Ostravě.

Ilustrační foto

Lavillenie zazářil na halovém mistrovství Evropy v Praze, kde jasně vyhrál a pokoušel se o světový rekord. Před Zlatou tretrou má ale nabitý program ve Francii a hned po ostravském závodu míří do Eugene na mítink Diamantové ligy.

"Mrzí mě, že nebudu moci přijet tento rok do Ostravy. Mám to tam rád, vždy se mi tam dařilo a vždy jsem tam vyhrál. Ale letos to kvůli nabitému programu prostě nezvládnu. Pokud mi to však situace dovolí, rád se do Ostravy v budoucnu opět vrátím," vzkázal Lavillenie.

Organizátoři v tiskové zprávě upozornili, že rozhodnutí francouzského tyčkařského fenoména chápou. Disciplína v programu zůstane, její největší hvězdou v souboji s českou jedničkou Janem Kudličkou bude Polák Piotr Lisek, který v letošní halové sezoně zlepšil národní rekord až na 590 centimetrů a na HME v Praze vybojoval bronz.

Již potvrzenými hvězdami jsou keňský běžec David Rudisha, český čtyřstovkař Pavel Maslák, oštěpaři Vítězslav Veselý a Barbora Špotáková či ukrajinský výškař Bohdan Bondarenko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články