Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Běh Lužánkami ovládli v rekordních časech Kimayo a Kácserová

Brno - Venkovní běžeckou sezonu otevřel druhý nejstarší závod na Moravě – brněnský Běh Lužánkami. Na jubilejním 70. ročníku se navíc posunovaly traťové rekordy v kategorii mužů i žen. Osmikilometrový závod mužů ovládl Hillary Kiptum Kimayo, který časem 00:22:36 překonal dosavadní rekord závodu o pět vteřin. Rekordní tempo nasadila v závodě žen na 6400 metrů Maďarka Zita Kácserová, která výkonem 0:22:02 překonala dosavadní rekord o sekundu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kimayo a Kácserová byli v Lužánkách nejrychlejší

V brněnském parku Lužánky se první jarní sobotu navíc sešel i rekordní počet závodníků. Celkem se na start postavilo 1100 běžců.

Druhý mezi muži skončil Kimayův krajan Henry Kemboi, třetí doběhl nejlepší z Čechů Jan Kreisinger. "Tohle byl letos můj první závod a tady v Lužánkách jsem poprvé. Od startu jsem to zkusil s Keňany, ale bylo to na mě rychlé. Pak jsem si už běžel své, počkal jsem si na Maďara (Zsolta Koszára – pozn. red.) a s tím jsem už pak běžel celou cestu až do posledních pár stovek metrů. Pak jsem zafinišoval a porazil jsem ho," řekl účastník olympijského maratonu v Londýně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články