Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Světla svítí, překážky jsou natřené. HME v atletice je připraveno

Praha - Po 37 letech se vrací vrcholná atletika do České republiky. Dráha je položena, výsledkové tabule svítí, skládají se sektory. Halové mistrovství Evropy v atletice je připraveno. Překážky jsou natřené výrazným logem pražského šampionátu, v tréninkové hale je cítit nový povrch a zázemí je hotové. "Máme se rozhodně na co těšit," říká před startem šéftrenér české reprezentace Tomáš Dvořák. Přímé přenosy nabídne od čtvrtka do neděle ČT sport a náš web.

Přípravy v O2 aréně dokonce běží s náskokem jednoho dne. "Můžeme všechno dělat pečlivěji," tvrdí výkonný ředitel šampionátu Tomáš Janků, který se snaží klást důraz hlavně na pohodlí sportovců. Český tým tak bude mít mimo jiné daleko větší místnost pro své zázemí a masérské stoly.

Na ploše je čilý ruch zejména kvůli slavnostnímu zahájení, v zákulisí se dolaďují detaily. Po hale hlídkuje zhruba 120 policistů a kontrolují celé zázemí, probíhají i pyrotechnické prohlídky. "Od středy pojede bezpečnostní režim naplno," upozornil bývalý výškař Janků. "Všechno zatím probíhá neuvěřitelně hladce, snad budeme spokojení i v neděli," věří.

Šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák: "Před vrcholem musí být každý natěšený, minimálně ten, kdo se nominoval do týmu. Domácí atmosféra a publikum budou mít velké kouzlo, možná si i postesknu. Chceme být velká, ale konkurenceschopná výprava."

Janků klade důraz také na dopravu, do Prahy už totiž dorazili první závodníci. Hlavní nápor se čeká v úterý a ve středu. Celkem je akreditováno kolem 1200 osob z jednotlivých týmů, závodníků bude 600. "Nechceme, aby byli naštvaní, že někde dlouho čekají, že je přivezli do jiného hotelu a podobně," řekl Janků. Doladit se musí tréninková hala, která je velká asi 30x50 metrů. "Ta se nám povedla, já takovou nikdy neviděl během své kariéry," uvedl bývalý vicemistr Evropy.

Na dráze dojde v úterý na zátěžové testy, kterých se zúčastní zhruba desítka českých reprezentantů. Přijdou koulaři, tyčkaři a sprinteři. "A pak už se jen budeme těšit, až ve čtvrtek začnou závody. A to bude už všechno na sportovcích," dodal Janků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články