Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Svoboda se vrací na HME po čtyřech letech od zlata

Praha Překážkář Petr Svoboda na halovém mistrovství Evropy startoval naposledy v Paříži v roce 2011, kdy se mu povedlo zvítězit. Nyní, po čtyřech letech a překonaných zdravotních problémech, se na HME vrací.

Je nám líto, video expirovalo.
Petra Svoboda se vrací na HME po čtyřech letech

V Paříži Petr Svoboda ovládl šedesátku překážek a byl na vrcholu. Jenže přišel strmý pád a jeho již notoricky známé zdravotní problémy s achilovkou. Potíže se mu nevyhnuly ani letos. "Cítil jsem bolesti zad, potom mě z toho začala bolet zadní část stehen, pak se mi kouslo lýtko a začala mne bolet achilovka neoperovaná," prozradil.

I proto v pondělí vyrazil k lékaři. Pár dní v klidu ale problém vyřešilo. "Teď musím být opatrný: dnešní trénink odpovídá tomu, že na tom nejsem špatně. Překážky byly dobré, teď už jen probrat rychlost," uvedl.

V letošních evropských tabulkách je Svoboda patnáctý. I tak ale myslí na finále. "Může se stát vše, já už to takhle připravil svým soupeřům v Barceloně a neznamená to, že když tam přijedete jako nejlepší, tak se zlatou odjedete. Proč bych to jednou nemohl vychytat já," věří Svoboda.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články