Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Výškař Baršim v Banské Bystrici atakoval světový rekord

Banská Bystrica - Mutaz Issa Baršim skočil jako první v letošní sezoně do výšky 240 centimetrů. O nejlepší světový výkon roku se katarský atlet postaral na kvalitně obsazeném výškařském mítinku v Banské Bystrici. Baršim se dokonce pokoušel o halový světový rekord 244 cm, jeho první skok však byl neúspěšný a katarský výškař po něm soutěž ukončil.

Mutaz Baršim
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Světový rekord pod střechou drží už více než čtvrt století Kubánec Javier Sotomayor výkonem 243 cm. Tolik činí i Baršimovo absolutní maximum z loňského roku, v hale dosud skočil 238 cm a tímto výkonem se před rokem v Sopotech stal mistrem světa.

Druhý na Banskobystrické laťce skončil Andrej Procenko z Ukrajiny, který překonal 233 cm. Třetí byl ruský olympijský vítěz Ivan Uchov, jenž skočil o dva centimetry méně.

Přes 231 cm se dostalo v kvalitní soutěži šest výškařů, na českého zástupce Jaroslava Bábu zbyla za výkon 228 cm osmá pozice stejně jako na Michaelu Hrubou za 185 cm. Závod žen vyhrála Italka Alessia Trostová, která jako jediná překonala 196 cm.

Výsledky Banskobystrické laťky

Muži - výška: 1. Mutaz Baršim (Kat.) 240, 2. Procenko (Ukr.) 233, 3. Uchov (Rus.) 231, ...8. Bába (ČR) 228.

Ženy - výška: 1. Trostová (It.) 196, 2. Školinová (Rus.) a Šimičová (Chorv.) obě 194, ...8. Hrubá (ČR) 185.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články